Noi oportunitati in furajarea animalelor – Fabrica de valorificare subproduse de la fabricile de bere (Araci, jud. Covasna)

Impreuna cu firma Mercali SRL (investitor administrator dr. Ovidiu Moga) am reusit sa valorificam subprodusele drojdie de bere si borhot de bere de la fabricile de bere, obtinand componente furajere de mare valoare nutritiva bogate in proteina, hidrati de carbon, fibra, grasime, in special acizi grasi nesaturati si vitamine.

Fabrica este dotata cu utilaje de productie olandeza, uscarea facandu-se in current de aer cald sau pe tamburi rotativi.

Drojdia uscata contine 30-40% proteina iar borhotul de bere, 25-30 % proteina. S-au efectuat analize de certificare  a celor doua produse de catre Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor LAREX Romania. Fabrica poate prelucra cca. 20-50 tone drodie lichida in 24 ore.

Drojdia uscata este o componenta extrem de importanta in alcatuirea retetelor furajere. Drojdia uscata se recomanda in mod special ca un produs excelent pentru furajarea suinelor si specialistii va stau la dispozitie inclusive cu retete.

Borhotul de bere uscat se recomanda in mod special in furajarea bovinelor si aici specialistii va pot pune la dispozitie retete consacrate in functie de materiile prime de care dispuneti.

Pe langa proteina, borhotul de bere uscat contine si acizi organici cu efecte pozitive in digestia furajului .

Cele doua produse la care se pot adauga melasa, taitei uscati de sfecla, se ofera la preturi competitive.