Intalnirea CRESCATORILOR DE PASARI din Romania

Participarea tuturor membrilor UCPR la intalnire din data de 12 aprile este o confirmare a problemelor serioase cu care se confrunta sectorul avicol din Romania.
Desi acest sector este cel mai dinamic in cadrul zootehniei romanesti, datorita competitiei neloiale din supermarketuri (ex. taxa la raft), avicultura incepe sa fie afectata negativ.
Actorii principali in sectorul avicol au prezentat la unison caracterul ostil al institutiilor statului (ministerul mediului, agentia pentru protectia mediului, controlul vamal fiscal al marfurilor importate, etc.)
Embargoul cu Rusia a atras dupa sine practici comerciale neloiale si intrarea de marfuri din UE cu preturi mici, ceeace presupune suspiciuni asupra calitatii alimentelor.
Aspectele legate de performanta in productia avicola au demonstrat inca o data ca producatorii romani sunt, din acest punct de vedere, la nivelul celor din Europa de Vest (consum specific de furaj, numar de oua/gaina, varsta la sacrificare, etc)
In concluzie, este nevoie de aplicarea uniforma a tuturor regulilor din UE in domeniile zootehniei si al distribuirii produselor alimentare.
Felicitari gazdei, Institutul de Biologie si Nutritie Animala Balotesti pentru buna organizare.