A 53 a Conferinta Internationala a distribuitorilor de pasari ouatoare Lohmann Tierzucht Germania – Istanbul 28-30 septembrie 2015

       Conferinta de inalt nivel stiintific si tehnologic a reunit 220 departicipanti din 40 tari.

       Temele prezentate au acoperit toate domeniile specifice cresterii pasarilor ouatoare din rasa Lohmann, Germania :

           Furajare adapare

           Potential genetic (rasa Lohmann este „pregatita” genetic sa produca 360 oua pe an (un ou pe zi !!!)

           Primele zile de crestere

           Sanatatate si bunastare – vaccinarea (cea mai moderna metoda de obtinere vaccin – RECOMBINANT VECTOR VACCINES- vaccinare prin recombinarea vectorului virus)

           Cum sa hranim o populatie de cca 9 miliarde locuitori in 2050? Raspunsul este in mare parte de „ou”. Oul este cea mai ieftina PROTEINA !!!!

           Efectele si riscurile gripei aviare (Avian Influienta). In acest an gripa aviara a adus pierderi uriase in SUA (au fost distruse 48 milioane pasari) iar pierderile au fost de cca 700 mil dolari.

       Profesorul Rudi Preisinger – genetician sef la firma Lohmann Tierzucht a afirmat ca pe cale genetica numai 15% din pasari pot fi facute total imune la Gripa Aviara (Avian Influienta)

       Pentru diminuarea riscurilor se impun masuri speciale de abordare a preventiei gripei aviare pe tot lantul de productie!

       Au fost prezentari din Turcia (Hastavuk), Olanda (Trouw Nutrition), Germania (Lohmann Tierzucht), Ecuador (Incubandina), Canada (Boire&Freres), Austria (Schropper), Filipine (Bounty Farms), Egipt (Wadi Group)

                           Ion Sterpu      

             Director       ABC Agrofood Business Consulting